Brand Skogås centrum

brand Skogås centrumBranden i Skogås centrum satte igång tidigt på morgonen idag.

När jag väl fick veta det tragiska som hänt har branden släkts men Skogås centrum är fortfarande avstängt och brandförsvaret och Polis är kvar på plats. Då vår kära fotograf Tommy ligger hemma sjuk, gick istället jag ner till centrum för att ta några bilder.

På aftonbladet står det:

Under morgonen kämpade räddningstjänsten med att släcka en våldsam brand som rasade i en restaurang i Skogås centrum, söder om Stockholm. Brandbilarna stoppades av stenkastande ungdomar och kunde börja släckningen först sedan polisen jagat iväg ett ungdomsgäng

Enligt uppgift har det har varit mycket oroligheter och flera bränder under natten, bland annat sattes polisstationen i Rågsved i brand, i Hagsätra attackerades polisen vid 22-tiden och enligt TT brann bilar på 15 orter i Stockholm. Att restaurang Mirabelle än en gång blivit drabbad av brand innan de ens hunnit renovera klart efter den förra branden i augusti 2012 är väldigt tråkigt. Branden har spridit sig upp i takkonstruktionen och efter släckningsarbetet har åter igen flera drabbats av vattenskador.

Det är tragiskt att detta händer och svårt att förstå hur människor kan göra på det här viset mot andra människor. Frågorna är många. Att ungdomar kastar sten mot räddningstjänsten är för mig helt vansinnigt. Det är människor som har vigt sitt yrkesliv åt att hjälpa andra människor i nöd. Vad händer den dagen dessa ungdomar själva, eller en av deras närstående behöver hjälp. Hur känner de sig då? Vi får alla betala priset för detta, och personligen tycker jag att våra skattepengar kan gå till mycket trevligare saker.

Vi hoppas nu på att detta elände och upplopp tar slut och att människorna bakom tas om hand om.

/Susanne Diffner

Några bilder från Skogås centrum vid 08.30 tiden

Källor
Aftonbladet
Sveriges Radio

  • Boka tid för körkortsfoto

    Körkortsfoto ID-foto Behöver du en tid för nytt körkortsfoto eller foto till ID-kort? Vi gör även bilder till pass och visum. Hör av dig så bokar vi en tid!

    Vi nås lättast på telefon mellan 10-17 Susanne: 0730887799 Priser körkortsfoto hittar du här.

  • Hitta Hit

    Utanför Studions entré finns förhyrda parkeringar, p -plats nr 9 är vår. Klicka så öppnas kartan större.