Familjemedlemmar växer

Tiden går oftast fortare än man tror, och vips så är de små grynen redan tonåringar och man står lite undrande och tänker ”Ups, vad hände”! Vår lilla hjälpreda har vuxit till sig och blivit en tufsig men lika glad tonåring nu.

Att ha fina mysiga bilder på sina barn vill nog de flesta. Att själv som vuxen vara med med på bilden känns inte lika viktigt. Av egen erfarenhet kan jag bara säga att de ska ni mammor och pappor visst vara, det är jätte viktigt. Det är hur kul som helst för barnen inte bara här i studion utan också i ett senare i livet. Att titta tillbaka på och minnas hur ni föräldrar såg ut när de själva var små väcker ofta många minnen.

Så kika in på vår sida om familjefotografering och se om ni hittar något paket som passar er.

Sällskap i Studion

Sedan i somras har min familjen utökats med en gladlynt fyrbent liten vän. Passande nog heter hon Happy, och sällskapssjuk som hon är älskar hon att vara med i studion. Så hon hänger här hos mig ganska ofta och passar på att bli kliad bakom örat eller klappad på magen av den som vill.

I somras när hon fortfarande var en tufsig liten valp tog jag lite studio bilder på henne, för precis som vilket barn som helst växer hon otroligt fort. Då är det kul att kunna titta tillbaka på bilderna och verkligen se hur hon har vuxit till sig.

Total månförmörkelse i natt

Månförmörkelse, fullmåneI natt var det som många säkert hört en total månförmörkelse och en så kallad superfullmåne. Det är alltid fullmåne när det sker en månförmörkelse, men denna gång låg dessutom månen ovanligt nära jorden, en så kallad superfullmåne. Månförmörkelsen kunde observeras från hela Sverige, och självklart tog jag chansen att få fotografera detta fenomen.

Jag gick och la mig tidigt på kvällen för att orka kliva upp mitt i natten. Väskan var packad, vinterbyxorna framtagna och termosen fyllt med varm choklad. Klockan ringde vid 01.30, ville ju även ha en bild på själva fullmånen när den var som störst vi två tiden. Lite trött men förväntansfull kom jag ut och insåg ganska snart att vädret inte riktigt var på min sida. Det var ganska molnigt redan och det såg inte ut att bli bättre tyvärr.

Mina farhågor stämde och molntäcket bara växte. Några bilder på fullmånen fick jag, men ju närmare vi kom att jordens skugga skulle börja täcka månen desto tätare blev molnen. Eftersom det behövs en slutartid på några sekunder var molnens snabba rörelse ett stort problem och ser ut som en suddig rörelse på fotografierna. Det blev ändå några bilder när månen är delvis täckt, men tyvärr blev molntäcket så tjockt att jag inte ens såg månen under den totala månförmörkelsen. Den sista bilden jag tog av månförmörkelsen blev ganska suddig, jag hann inte riktigt med då molntäcket bara tunnades ut en kort stund innan månen försvann in bakom molntäcket igen. Jag väntade tålmodigt ända fram till straxt före sex nu på morgonen, men utan ens en glimt av den igen.

Nästa gång en sådan här total månförmörkelse och supermåne går att skåda igen är år 2033. Vi får väl hoppas att det är mindre molnigt då!

Öppettider Jul och Nyår 2014

Nu är året snart slut och jul och nyår står för dörren. I studion tänkte vi ta julledigt nu och önskar alla våra trevliga kunder en härlig jul. Nedan ser ni våra öppettider under jul och nyår.

23 – 28/12 2014 STÄNGT
29/12  – 6/1 ENDAST TIDSBOKNING

jul2014

5:e april står vi i Haninge Centrum

Lördag 5/4-2014 kan ni träffa Skogås Foto & Design i Haninge Centrum.

Vi finns på plats hela dagen mellan kl. 10-17 och har med oss vår portabla studio.
Ta en pause i shoppingen och passa på att förnya din facebookprofil. Vi hoppas såklart att du har tid att titta förbi!

Tänk att få stå i rampljuset en liten stund och bli fotograferad av en professionell fotograf. Vi kör ett litet jippo och erbjuder alla som gillar vår facebooksida SkogasFotoDesign en liten porträttfotografering för endast 75kr (värde 450kr). Bilden blir sedan framställd, redigerad och webbanpassad för att lyfta fram din bästa sida. Vi mailar dig din bild eller så tar du med dig en usb-sticka som vi kan lägga den på. Bilden du får är 720px på längsta sidan och anpassad för att användas på webben.

Du kan även passa på att ta ny bild till körkortet eller annan ID-handling till rabatterat pris 150kr. Kortet får du med dig på en gång.

Vi tar emot betalning med både kort eller kontant.

Varmt välkomna till en fantastisk dag i Haninge Centrum

Vi besöker fotomässan 2013

kameraSå var det äntligen dags för årets fotomässa, dags att fylla på kunskaperna och inspireras en hel dag med likasinnade. Vem vet vi kanske gör ett och annat fynd också till studion. En ny och större softbox är något vi skulle vilja investera i för att kunna göra ännu finare porträtt och familjefotograferingar. Antagligen finns det massor med ”bra ha-grejer” som kommer att fresta oss…

Så under fredag den 22 nov kommer studion att vara stängd och vi hoppas såklart att våra underbara kunder har förståelse för detta.

Barnfotografering ute

När det är sommar och solen skiner är det härligt med utomhusfotografering med barnen.Vi erbjuder olika paketlösningar för barnfotografering och när vädret tillåter kan vi verkligen rekommendera att man gör fotograferingen ute. Det finns absolut inget som hindrar att att man gör denna typ av fotografering året runt.

Det finns många fina närområden runt omkring vår studio i Skogås. Men för att få härliga somriga bilder behöver det faktiskt inte vara mitt ute i ”ingenstans”. Bilden kan vara tagen bara några hundra meter ifrån vår studio. Med rätt teknik kan man få känslan av att barnen sitter på en stor äng någonstans ute i landsbygden.  Så med kreativitet, rätt vinklar och fantasi kan man skapa många fina utomhusbilder.
Mer information om priser finns på vår sida om barnfotografering

Brand Skogås centrum

brand Skogås centrumBranden i Skogås centrum satte igång tidigt på morgonen idag.

När jag väl fick veta det tragiska som hänt har branden släkts men Skogås centrum är fortfarande avstängt och brandförsvaret och Polis är kvar på plats. Då vår kära fotograf Tommy ligger hemma sjuk, gick istället jag ner till centrum för att ta några bilder.

På aftonbladet står det:

Under morgonen kämpade räddningstjänsten med att släcka en våldsam brand som rasade i en restaurang i Skogås centrum, söder om Stockholm. Brandbilarna stoppades av stenkastande ungdomar och kunde börja släckningen först sedan polisen jagat iväg ett ungdomsgäng

Enligt uppgift har det har varit mycket oroligheter och flera bränder under natten, bland annat sattes polisstationen i Rågsved i brand, i Hagsätra attackerades polisen vid 22-tiden och enligt TT brann bilar på 15 orter i Stockholm. Att restaurang Mirabelle än en gång blivit drabbad av brand innan de ens hunnit renovera klart efter den förra branden i augusti 2012 är väldigt tråkigt. Branden har spridit sig upp i takkonstruktionen och efter släckningsarbetet har åter igen flera drabbats av vattenskador.

Det är tragiskt att detta händer och svårt att förstå hur människor kan göra på det här viset mot andra människor. Frågorna är många. Att ungdomar kastar sten mot räddningstjänsten är för mig helt vansinnigt. Det är människor som har vigt sitt yrkesliv åt att hjälpa andra människor i nöd. Vad händer den dagen dessa ungdomar själva, eller en av deras närstående behöver hjälp. Hur känner de sig då? Vi får alla betala priset för detta, och personligen tycker jag att våra skattepengar kan gå till mycket trevligare saker.

Vi hoppas nu på att detta elände och upplopp tar slut och att människorna bakom tas om hand om.

/Susanne Diffner

Några bilder från Skogås centrum vid 08.30 tiden

Källor
Aftonbladet
Sveriges Radio

Studentplakat 2014

Vi hjälper dig med både studentplakat och studentfotografering.

 

StudentplakatNu står våren för dörren och för många är det så småningom dags att ta studenten. Det är en minnesvärd stund som är värd att föreviga. Studentplakat och studentfotografering är något som många planerar för i god tid, vilket är vist att göra eftersom trycket för dessa produkter är stort under denna tid.

Vi har alla sett dessa härliga studentplakat som fyller skolgården när studenterna kommer ut. Ett studentplakat blir ett minne för livet så det är ju självklart att man vill ha en unik och personlig design.

De allra flesta väljer ut en rolig bild från studentens barndom till sin studentskylt och väljer också att skriva namn, vilket år och kanske vilken linje som barnet gått.

För att få ett så bra resultat som möjligt på bilden på ert studentplakat är det en stor fördel om originalet är i så gott skick som möjligt.

 

Vi kan använda bilder både från papperskopior, negativ, digitalt och även från diabilder. Är just den bilden ni verkligen vill använda repad eller på annat vis undermålig finns möjlighet att beställa extra redigering.

Vi har ett flertal mallar som ni kan välja från och anpassa efter just er smak. Studentplakaten är 60x42cm och levereras på ett skaft. Ett robust regnskydd till studentplakatet finns att köpa till som tillval.

Ni kan även beställa små miniatyr plakat som tillval (visitkortsstorlek). De ligger i kartor om 10st och är perfekt att sätta på en tandpetare och dekorera maten eller annat med.

För er som vill föreviga studenten med härliga fotografier har vi tagit fram en fotosession anpassat för just studentfotografering. Ni kan läsa med om detta paket under ”Fotografering/fler fototjänster” här på hemsidan. Vi kan också skräddarsy en fotosession efter era önskemål.

Kolla in våra mallar ni kan välja från till er studentplakat.

Studentplakaten hämtas här hos oss i fotostudion. Vi finns i Skogås som ligger söder om Stockholm mellan Haninge (Handen) och Farsta, ca 20min från Stockholm City.

Tackkort-Julkort

Tackkort, Julkort, Jubileumskort

Visst är det trevligt att få ett väldigt personligt kort med ett fint eller roligt fotografi?!

Beställ era egna tackkort, Julkort eller jubileumskort hos oss. Vi har många färdiga layouter men skapar också gärna korten helt efter era önskemål. Ni kan välja fritt ur vårt stora bildarkiv med massor med olika bildmotiv.

Vi kan använda bilder både från papperskopior, negativ, digitalt och även från diabilder.

Pris: 60 kr/st inkl. kuvert

Vid beställning av:

 • 25kort eller mer 15% rabatt
 • 40 kort eller mer 25% rabatt
 • För er som beställt något av våra bröllopspaket har vi ett annat pris. Kontakta oss för mer information.
 • Boka tid för körkortsfoto

  Körkortsfoto ID-foto Behöver du en tid för nytt körkortsfoto eller foto till ID-kort? Vi gör även bilder till pass och visum. Hör av dig så bokar vi en tid!

  Vi nås lättast på telefon mellan 10-17 Susanne: 0730887799 Priser körkortsfoto hittar du här.

 • Hitta Hit

  Utanför Studions entré finns förhyrda parkeringar, p -plats nr 9 är vår. Klicka så öppnas kartan större.